تفاوت پمپ محیطی و گریز از مرکز

مهمترین تفاوت پمپ محیطی و گریز از مرکز تفاوت در نوع پروانه آنها است. پروانه استاندارد پمپ های گریز از مرکز از پره هایی تشکیل شده است. که در مرکز پروانه به یک هاب متصل شده اند. پروانه پمپ محیطی دارای دو ردیف پره در دور تا دور محیط پروانه است.

در ادامه می توانید ویدئوی تفاوت پمپ آب محیطی و گریز از مرکز را که در مرکز تحقیقات موسسه موتور درایو ترجمه و زیرنویس شده است. ملاحظه بفرمایید.

همچنین بخوانید: پمپ گریز از مرکز چگونه کار می کند؟

 

 

تفاوت پروانه پمپ محیطی و گریز از مرکز

در سمت مکش، مایع توسط پره های پروانه دریافت می شود. و پس از فقط یک دور چرخش در یک کانال حلقوی سیال به اندازه کافی سرعت پیدا کرده است. که سیال را به بیرون از دریچه تخلیه می کند.

حرکت سیال در پمپ محیطی

سیال وارد شده به پروانه پمپ گریز از مرکز می تواند فقط در یک جهت به سمت بیرون جریان بیاید انرژی گریز از مرکز سیال را به محیط بیرونی پروانه هل می دهد.

در پمپ های محیطی (توربینی) مایع در بین پره های پروانه گردش می کند. این عمل باعث می شود مایع به سمت جلو رانده شود. انرژی سیال در برخورد با پره ها از محل مکش تا تخلیه افزایش می یابد. و بدین صورت جریان و فشار سیال ایجاد می شود. در کاربردهای با دبی کم و هد بالا پمپ های توربینی (محیطی) نسبت به پمپ های گریز از مرکز کارآیی بهتری ارائه می کنند. و می توانند با پروانه ای هم اندازه چند برابر فشار بیشتری در محل تخلیه ایجاد می کنند.

ایجاد جریان و فشار در پمپ محیطی

تفاوت پمپ ها در مشکل کاویتاسیون

در پمپ های توربینی (محیطی) حتی با وجود 40% گاز یا هوا در در داخل پروانه باز هم بدون آسیب رسیدن به پروانه و مشکل کاویتاسیون به کار خود ادامه می دهد. اما پمپ های گریز از مرکز برای وجود گاز یا هوا در مایع طراحی نشده اند گاز در پمپهای گریز از مرکز باعث کاهش قابل توجه در عملکرد پمپ، باعث ایجاد نوسان در دبی و فشار خروجی و باعث فرسودگی غیر ضروری در کلیه قطعات داخلی پمپ می گردد. این باعث شده است پمپهای توربینی در جایی که کاویتاسیون یک نگرانی عمده است بهترین انتخاب باشند.

  مقایسه کاویتاسیون در پمپ های گریز از مرکز و محیطی

مرجع: ترجمه از وبسایت www.rothpump.com
عنوان اصلی: Regenerative Turbine Pump VS Centrifugal Pump

 

محمدرسول کریمیمشاهده نوشته ها

محمدرسول کریمی

طراح الکتروموتور و درایو و موسس مجموعه موتور درایو، مشاور شرکتهای سازنده الکتروموتور و الکتروپمپ، عضو کمیته فنی ماشین های الکتریکی سازمان ملی استاندارد ایران و مشاور شرکتهای صنعتی در ساخت الکتروموتور، تعمیرات ماشین های الکتریکی بزرگ و ارزیابی اقتصادی پروژه های صنعتی.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *