انواع پمپ آب مناسب برای کاربری خانگی
امروزه در اغلب خانه ها و ساختمان ها نیاز داریم که حداقل از یک پمپ استفاده کنیم. پمپ خانگی برای بهبود در سیستم آبرسانی ساختمان ها استفاده می شود. وظیفه اصلی پمپ افزایش فشار آب است. در این مطلب به بررسی انواع پمپ آب مناسب برای مصارف خانگی می پردازیم. با ما همراه باشید.
پمپ آب سانتریفیوژی بشقابی:
- در مجموع دبی و هد مناسبی دارد
- پمپ همیشه باید پر از آب باشد و درصورت وجود هوا در آب، پمپ آسیب جدی می بیند
- از مخزن پایین تر از سطح پمپ نمی تواند آب بکشد
پمپ آب سانتریفیوژی جتی (پمپ آب جتی):
- در مقایسه با پمپ بشقابی هد بیشتری فراهم می کند
- در یک هد مشخص دبی آن مقداری کمتر از پمپ بشقابی است
- اگر کمی هوا با آب مخلوط باشد مشکلی برای پمپ ایجاد نمی شود
- این نوع پمپ خود مکش است و می تواند از مخزن پایین تر از سطح پمپ هم آب بکشد
پمپ محیطی:
- این نوع پمپ در مقایسه با دو نوع بالا هد بیشتری فراهم می کند
- اگر کمی هوا با آب مخلوط باشد مشکلی برای پمپ ایجاد نمی شود
- از مخزن پایین تر از سطح پمپ نمی تواند آب بکشد
پیشنهاد مطالعه:
خب با این تفاسیر کدام پمپ خانگی را انتخاب کنیم؟
برای پاسخ به این سوال دو نمونه پمپ محیطی و سانتریفیوژی بشقابی که هر دو هم توان (یک اسب / 0.75 کیلووات) هستند را با هم مقایسه می کنیم. به تصویر زیر دقت کنید:
تشابهات:
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید هر دو پمپ از نوع تکفاز هستند که با ولتاژ برق شهر کار می کنند.
توان نامی هر دو پمپ 1HP/0.75KW می باشد.
تفاوت ها:
اما تفاوت آن ها در هد و دبی می باشد. پمپ سانتریفیوژی دارای هد 30 متر ولی پمپ محیطی دارای هد 60 متر می باشد. پمپ سانتریفیوژی دارای دبی 85 لیتر بر دقیقه و پمپ محیطی دارای دبی 45 لیتر بر دقیقه می باشد.
با توجه به توضیحات بالا:
ساختمان هایی با تعداد طبقات 3 الی 5 طبقه تک واحد که معمولا ارتفاعی بیشتر از 18 متر ندارند. پمپ خانگی مناسب برای این ساختمان ها، پمپ سانتریفیوژی یک اسب است که نیازشان را برطرف می کند و این نوع پمپ را به آن ها پیشنهاد می کنیم.
اگر نگران خرابی این نوع پمپ خانگی هنگام مکش هوا هستید باید بگوییم امروزه که کمتر دچار قطعی آب هستیم احتمال اینکه پمپ خالی از آب بماند بسیار کم است. اگر هم این اتفاق بیفتد مدت زمان آن آنقدری نخواهد بود که به پمپ آسیب برساند. چراکه فشار آب شهری همواره به میزانی است که در طبقه همکف پمپ را پر از آب کند.
همچنین اگر در نهایت به هر دلیلی پمپ خالی از آب و یا با مخلوطی از آب و هوا کار کند معمولا قسمت الکتروموتور آن آسیبی نمی بیند. آسیب ها بیشتر پروانه پمپ را درگیر می کند که در اینجا با پدیده کاویتاسیون مواجه می شویم. نکته مهم درباره این پمپ ها این است که هزینه تعمیر و نگهداری آنها پایین است.
در مورد پمپ محیطی هم پر واضح است که در محلی که هد پمپ برای ما اهمیت بیشتری دارد می توانیم از این نوع پمپ استفاده کنیم. این پمپ یک اسبی که هد 60 متر در اختیار می گذارد آب را تا ارتفاع بالایی پمپاژ می کند. این نوع پمپ خانگی نسبت به وجود هوا در پمپ حساسیت ناچیزی دارد و از این جهت در شرایط ناپایدار دسترسی به آب گزینه مناسب تری است.
سوالی که شاید برایتان پیش آمده باشد این است که پمپ های جتی در کجا کاربرد دارند؟
همانطور که پیشتر از این اشاره کردیم مزیت ویژه این پمپ ها خاصیت خود مکشی (self priming) آن است. اگر نیازی ندارید که آب را از سطحی پایین تر از خود پمپ مکش کنید به سراغ این نوع پمپ نروید.
همچنین بخوانید:
نتیجه: معمولا در بیشتر موارد پمپ سانتریفیوژی بشقابی بهترین گزینه برای مصارف خانگی می باشد. این پمپ ها هزینه تعمیر و نگهداری پایینی هم دارند. و به دلیل اینکه در مصارف خانگی در بیشتر مواقع پمپ پر از آب است معمولا مشکل خاصی برای این پمپ ها پیش نمی آید.
بدون دیدگاه